Zorgvergelijker 2020

Zorgverzekeringen: iedereen in Nederland is wettelijk verplicht om er een hebben. Je zorgverzekering dekt een deel van de kosten die je maakt voor zorg, bijvoorbeeld in geval van ziekte. Een zorgverzekering wordt verplicht vanuit de overheid, maar niet aangeboden vanuit de overheid. Wel houdt de Nederlandse Zorgautoriteit (Nza) toezicht op de zorgmarkt. De Nza controleert bijvoorbeeld de prijzen en polissen van de zorgverzekeraars en of zij zich houden aan de regels die zijn opgesteld. De minister van Volksgezondheid beslist over wat in het basispakket zit. Daarmee geld voor zorgverzekeringen dat deze veelal op elkaar lijken. Er zit echter veel verschil in aanvullende voorwaarden en zorgpremie die je voor je verzekering betaald. Daarom is het handig om een zorgvergelijker te gebruiken om eenvoudig de verschillen tussen de verschillende verzekeraars te kunnen zien.

Vergelijk alle zorgverzekeraars met onze Zorgvergelijker 2020

Het werkt heel gemakkelijk in 3 simpele stappen.

1: Vul uw gegevens in 2: Selecteer de verzekeraars 3: Klik op vergelijk OF: Bekijk direct

Een keer per jaar, op 1 januari, kun je naar een andere zorgverzekering overstappen. Omdat de zorg en de polisvoorwaarden van verzekeraars ieder jaar veranderen, is het slim om aan het einde van het jaar verschillende zorgverzekeringen te vergelijken. Zo weet je zeker dat je de polis hebt, die het beste bij jou past en die ook nog eens het goedkoopst is. Bij Allesoververzekeringen.info kun je zorgverzekeringen met elkaar vergelijken.

Zorgverzekering vergelijken: waar moet je op letten

Wanneer je zorgverzekeringen gaat vergelijken, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Niet alle polisvoorwaarden zijn namelijk hetzelfde. Zo is het belangrijk te weten dat er 3 verschillende zorgverzekeringen zijn:

  • Budgetpolis (zeer beperkte vrije keuze zorgaanbieder)
  • Naturapolis (bepekte vrije keuze zorgaanbieder)
  • Restitutiepolis (vrije keuze zorgaanbieder)

Wil je toch graag naar een zorgaanbieder waarmee je zorgverzekering geen contract heeft? Dan moet je vaak zelf een gedeelte van de rekening betalen. Met welke zorgverleners een verzekeraar afspraken heeft gemaakt, kun je meestal op de site van desbetreffende verzekeringsmaatschappij vinden. Andere belangrijke zaken waarop je moet letten bij het afsluiten van een zorgverzekering:

  • Hoogte eigen risico
  • Aanvullende verzekeringen (maandelijke zorgpremie en inhoud van pakket)
  • Mogelijkheid om gebruik te maken van eventuele collectiviteitskorting

Zorgverzekering vergelijken: aanbieders

Op het Alles over verzekeringen portaal kun je verschillende verzekeringsmaatschappijen naast elkaar leggen om zo de beste polis voor jou te vinden. Wij hebben niet alleen bekende verzekeraars, zoals Achmea, Menzis, en Ohra, in ons bestand opgenomen, maar ook de wat minder bekende, zoals Stad Holland en Nedasco, vind je terug in onze vergelijking. Zo weet je zeker dat je een uitgebreid overzicht krijgt van wat de verschillende verzekeringsmaatschappijen aanbieden.