Tandartsverzekering

In Nederland is elke inwoner verplicht om minstens een basiszorgverzekering af te sluiten. Tandartskosten worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Je kunt je hiervoor wel aanvullend verzekeren.

Wel of geen aanvullende tandartsverzekering afsluiten?

Ieder gebit is anders en veel mensen twijfelen dan ook aan de noodzaak van het afsluiten van een tandartsverzekering. Met een gezond gebit heb je waarschijnlijk geen tandartsverzekering nodig, zodat je op de kosten bespaart. Bij een minder gezond gebit rest de vraag hoe hoog de dekking van de tandartsverzekering moet zijn. Het probleem is dat

verzekeringen die uitgebreide tandartsbehandelingen aanbieden niet af te sluiten zijn zonder een keuringsrapport. Wanneer je een slecht gebit blijkt te hebben wordt het moeilijk om een dergelijke tandartsverzekering af te sluiten.

Kinderen tot 18 jaar zijn vanuit de basisverzekering verzekerd voor tandartskosten. Bij tandartsverzekeringen geldt vaak geen eigen risico.

Wat wordt niet vergoed vanuit de aanvullende tandartsverzekering?

  • Orthodontie: wordt vaak niet vergoed vanuit de aanvullende tandartsverzekering. Maar vanuit andere aanvullende verzekeringen.

Tandartsverzekeringen vergelijken

Een tandartsverzekering kan veel geld besparen, gezien de basisverzekering maar een klein deel van de tandartskosten vergoed. Een aanvullende tandartsverzekering is hierbij verstandig omdat bij mensen ouder dan achttien jaar de halfjaarlijkse controle, verdovingen en vulling niet vergoed worden door het basispakket. Er zijn veel aanbieders van tandartsverzekeringen en niet alle vergoedingen zijn hetzelfde. Je doet er goed aan te bedenken wat de status van je gebit is en wat de de komende jaren zal zijn om bijpassende zorgverzekeringen te vergelijken en af te sluiten waar je op den duur het goedkoopste mee uit bent.