Naturaverzekering

Het wereldje van de verzekeringen is een lastige. Er komen veel termen voor die je op het eerste gezicht waarschijnlijk niks zeggen. Zo heb je misschien wel eens van een naturaverzekering gehoord, maar weet je niet meer precies wat het is. Het is altijd goed om je geheugen weer even op te frissen. Zeker wanneer je van plan bent om een zorgverzekering af te sluiten of over te stappen van zorgverzekering. Het gebruik van een zorgvergelijker is zeker aan te raden. Dit maakt vergelijken een stuk gemakkelijker. Hieronder lees je meer over de meest voorkomende zorgverzekering: de natura verzekering.

Wat is een naturaverzekering?

Een natura verzekering is zoals gezegd een zorgverzekering en is een vorm van gecontracteerde zorg. Wanneer je bijvoorbeeld naar het ziekenhuis moet met een gebroken been, kunt je direct naar deze zorgverlener gaan voor behandeling. De zorgverlener stuurt dan de rekening rechtstreeks naar de verzekeraar die de rekening zal betalen. Voorwaarde hiervoor is wel dat de zorgverlener aangesloten is bij de verzekering waarbij jij zit. De zorgverzekering en zorgverlener hebben onderling afspraken gemaakt over wat ze wel en niet vergoeden en voor welk bedrag. Het gevolg van deze duidelijke afspraken is dat de premie van een naturapolis lager ligt dan die van een restitutieverzekering. Meer informatie over de restitutieverzekering vind je op deze pagina over de restitutieverzekering.

Voor- en nadelen van een naturaverzekering

Je hoeft de rekeningen niet zelf te betalen en je krijgt de zorg die je verdient voor een laag tarief. Klinkt goed toch? Maar er kleven wel nadelen aan een natura verzekering. Als je naar dat ziekenhuis moet een gebroken been, kan het `t geval zijn dat het ziekenhuis waar je zorgverzekeraar is aangesloten niet het dichtstbijzijnde ziekenhuis is, maar een ziekenhuis dat 30 kilometer verderop ligt. Je zult dan wat extra kilometers moeten maken voor de zorg waarvoor je verzekerd bent.