Aanvullende verzekering

Middels een aanvullende verzekering kun je je verzekeren voor kosten die niet in het basispakket van de ziektekosten verzekering zitten. Denk bijvoorbeeld aan een aanvullende verzekering voor de kosten van alternatieve geneeswijzen of voor de kosten van de tandarts voor mensen van achttien jaar en ouder. Een aanvullende verzekering is niet verplicht en de verzekeraar heeft geen acceptatieplicht, wanner de verwachtingen voor de gezondheidsrisico`s niet al te goed zijn kan dit dus een probleem vormen.

Verschillen in aanvullende verzekering

Verzekeraars kunnen zelf pakketten voor aanvullende verzekeringen samenstellen, in zo`n pakket zijn meestal verschillende voorzieningen opgenomen. Sluit je een aanvullende verzekering af, dan kunt je de kosten van deze voorzieningen deels of geheel vergoed krijgen, afhankelijk van de premie die je wilt betalen.

Op het Alles over verzekeringen portaal kun je aanvullende verzekeringen met elkaar vergeleken middels deze zorgvergelijker. Ook zijn er `tools` die je helpen uitzoeken welk pakket het beste bij je past. Bij het vergelijken en afsluiten van aanvullende verzekeringen is uw persoonlijke situatie het uitgangspunt. je kunt aan de hand van uw persoonlijke situatie aanbieders van aanvullende verzekeringen zowel vergelijken op de laagste premie als op de beste voorwaarden om zo het goedkoopst verzekerd te zijn.