Woonhuisverzekering

Een woonhuisverzekering (ofwel opstalverzekering) verzekert je als eigenaar van een woning tegen bijna alle risico`s die je hebt. Ook het glas, de tuin, de fundering en de bijgebouwen zijn mee verzekerd bij een woonhuisverzekering (al hangen hier wel voordelen aan). Je woonhuis is je waarschijnlijk erg kostbaar. Daarom wil je jouw woonhuis zo goed mogelijk verzekeren, zodat jouw goed verzekerde woning na schade weer in de originele staat gebracht kan worden.

Belangrijkste kenmerken woonhuisverzekering
De belangrijkste kenmerken van een woonhuisverzekering zijn onder andere dat je een garantie hebt tegen onderverzekering, dat je huis jaarlijks geïndexeerd word, dat garages en andere bijgebouwen mee verzekerd zijn, dat glas tegen een extra premie kan worden mee verzekerd en dat je niet met eigen risico`s te maken hebt.

Woonhuisverzekeringen vergelijken
Er zijn over het algemeen verschillende pakket waar je uit kunt kiezen om je huis te verzekeren. Zo kun je je huis verzekeren tegen alle onverwachte gebeurtenissen of tegen slechts de meest voorkomende gebeurtenissen. De premie van een woonhuisverzekering is afhankelijk van jouw huis en welke dekking je wenst. Daarom is het verstandig om de premies van verschillende woonhuisverzekeringen online te vergelijken.