Ongevallenverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje en ook kleine ongelukjes kunnen vervelende gevolgen met zich meebrengen. Wat die gevolgen ook zijn, met een ongevallenverzekering ben je in ieder geval verzekerd voor de financiële gevolgen.

Het hoe en wat van een ongevallenverzekering

Een ongevallen verzekering wordt ook wel een sommenverzekering genoemd. Dit wil zeggen dat de verzekering je een som geld uitkeert als je als verzekerde een ongeval overkomt. Vanzelfsprekend wordt er niet bij elk willekeurig ongeval geld uitgekeerd. De meeste verzekeringen maken onderscheid tussen overlijden en invaliditeit en keren geld uit wanneer een van die twee het geval is. Daar bovenop kun je nog tandartskosten of andere medische kosten mee laten verzekeren. Voorafgaand wordt het uitgekeerde bedrag vastgesteld en afhankelijk van het ongeval krijg je een bedrag van de verzekering uitgekeerd. Relatief gezien is een ongevallen verzekering goedkoop. Om die reden gebruiken veel mensen deze dekking als onderdeel van een andere verzekering, zoals een reisverzekering. En de ongevallen verzekering leent zich uitstekend voor zo`n collectief contract, denk maar eens aan een gezinsongevallenverzekering of een schoolongevallen verzekering.

Wees verstandig, verzeker je

Je doet er dus verstandig aan om een ongevallenverzekering af te sluiten. Bij een ongeval met ernstige gevolgen help je jezelf of misschien zelfs je partner een stapje in de juiste richting wanneer je terug kunt vallen op een ongevallenverzekering. Natuurlijk hoop je deze nooit nodig te hebben, maar als je toch de dupe bent geworden van een ongeval, heb je met een ongevallenverzekering in ieder geval één zorg minder.