Kostbaarhedenverzekering

Iedereen neemt wel eens kostbare spullen mee naar buiten. Dit hoeft niet alleen zo te zijn wanneer je op vakantie gaat, maar ook wanneer je een dagje weg gaat, of zelfs wanneer je naar de supermarkt gaat. Denk maar aan het dragen van een horloge of sieraden. Als je een dagje weg gaat heb je vaak een foto- of videocamera bij je. Wanneer je jou spullen ook buiten de deur verzekerd wil hebben, kun je gaan voor een kostbaarhedenverzekering. Een kostbaarhedenverzekering is eigenlijk een inboedelverzekering voor buitenhuis. Je waardevolle spullen of inboedel lopen buitenshuis snel de kans op beschadiging, diefstal of verlies. 

Waarom een kostbaarhedenverzekering?

Sieraden, horloges, camera`s en andere waardevolle spullen vallen onder de inboedelverzekering. Dit is niet meer zo wanneer je die spullen mee naar buiten loopt. Door een kostbaarhedenverzekering verzeker je je spullen wel buitenshuis. Een kostbaarhedenverzekering kenmerkt zich door een heel erg uitgebreide dekking. Zo zijn alle spullen verzekerd tegen verlies, diefstal, vermissing, vernietiging en beschadiging, doorgaans met een wereldwijde dekking.

Wat wordt precies vergoed?

Vaak is de uitkering die je ontvangt na schade gebaseerd op de waarde die is vermeld in de polis. De waarde kan worden vastgesteld door middel van een taxatierapport door een erkend taxateur of een recente aankoopbon. Laat je een voorwerp verzekeren op basis van een aankoopbon? Dan geldt er een vaste afschrijvingsregeling. Wanneer je de waarde laat vaststellen aan de hand van een taxatierapport dan moet dit elke drie jaar opnieuw. Een taxatierapport is namelijk maar drie jaar geldig.

Dekking

Voor schilderijen, kunst, antiek, porselein en kristal geldt de dekking meestal alleen binnenshuis. Vaak bestaat er bij de verzekeringsmaatschappij wel de mogelijkheid om deze objecten extra te verzekeren. Ook buitenshuis zijn deze zaken dan verzekerd.

Wil jij weten welke kostbaarhedenverzekering het goedkoopst is? Vergelijk dan online alle aanbieders van kostbaarhedenverzekeringen of vraag offertes op bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. De kosten van de kostbaarhedenverzekering hangen af van de waarde van de te verzekeren spullen.