Kapitaalverzekering

Wat is een kapitaalverzekering? Eigenlijk is het heel simpel: u krijgt kapitaal uitgekeerd op een vooraf vastgestelde periode, als een verzekering heeft voor het leven. Een kapitaalverzekering heet daarom ook wel een levensverzekering. Bij overlijden wordt de kapitaalverzekering niet langer uitgekeerd. Wil je jouw kapitaalverzekering wel ontvangen bij overlijden? Dan moet je een extra premie betalen. Wil je een uitkering bij leven en overlijden? Dan heb je een gemengde verzekering.

Sparen of beleggen?
Als je een kapitaalverzekering afsluit kun je kiezen uit een kapitaalverzekering om te sparen of een kapitaalverzekering om te beleggen. Een spaarverzekering garandeert je een minimale uitkering, maar een beleggingsverzekering is risicovol. Uiteraard kun je met beleggen meer geld ‘verdienen’ dan met een spaarverzekering, maar het kan ook dat een beleggingsverzekering je juist niets oplevert. In dat geval verzekerd een spaarverzekering je ten minste van een stabiel inkomen.

Kapitaalverzekering Eigen Woning
Je kunt een kapitaalverzekering Eigen Woning aanvragen als je jouw eigenwoning schuld wilt aflossen. Tijdens deze aflossing blijft je opgebouwde kapitaal, evenals de uitkering, onbelast. Je kunt echter niet zomaar een kapitaalverzekering Eigen Woning aanvragen, want er zijn een aantal voorwaarden. De looptijd is bijvoorbeeld maximaal dertig jaar en hethet gaat altijd om een eenmalige uitkering. Vraag je verzekeringsmaatschappij voor meer info over de voorwaarden.