Vrachtwagenverzekering

Of je nou een vrachtwagenchauffeur bent die alleen in Nederland rijdt of dat je ook internationaal met je vrachtwagen onderweg bent, het is altijd belangrijk dat wanneer er iets met je vrachtwagen gebeurt je zeker weet dat je je reis kunt voltooien. Dit is niet alleen belangrijk voor het bedrijf waar je voor werkt, maar natuurlijk ook voor je klant. Nu kan er altijd iets onderweg gebeuren. Gelukkig kun je er met een vrachtwagenverzekering er voor zorgen dat je je reis altijd kunt volbrengen.

Polissen vrachtwagenverzekering

Net zoals bij de meeste verzekeringen kun je bij een vrachtwagenverzekering uit verschillende polissen kiezen. Zo zijn er diverse verzekeraars die uit gaan van het aantal vrachtwagens dat een bedrijf in dienst heeft. Dus of je nu 1 of meer dan 20 vrachtwagens bezit voor ieder bedrijf is er een vrachtwagenverzekering te vinden. Daarnaast zijn er ook verzekeringsmaatschappijen die, voor bedrijven die internationaal rijden, wanneer een vrachtwagen in het buitenland kapot gaat of betrokken bij een ongeluk raakt, deze ophalen en, mocht nodig zijn, voor de vervangende chauffeur de reis regelen. Ook voor de verzekering van je vrachtwagen geldt: kijk eerst rond voordat je iets afsluit. Bij Allesoververzekeringen.info kunt de verschillende verzekeringen voor je vrachtwagen naast elkaar leggen en kijken welke het beste bij je past, maar, nog belangrijker, welke verzekeringsmaatschappij het goedkoopst is.

Verplichte vrachtwagenverzekering

Als vrachtwagenchauffeur moet je sowieso een WA verzekering hebben, zodat wanneer jij schade aan derden toebrengt, deze ook vergoed wordt. WA is dan ook altijd onderdeel van de basisverzekering voor je vrachtwagen. Andere aanvullende verzekeringen zijn niet verplicht, maar sommige, zoals verzekering tegen diefstal, zijn natuurlijk wel handig.