Vouwwagenverzekering

Met een vouwwagen verzekering kun je jezelf indekken tegen schade aan uw vouwwagen en mogelijk ook voor de inventaris. Een nieuw aangeschafte vouwwagen kan een hele verstandige keuze zijn. Bij een vouwwagen verzekering is de vouwwagen standaard verzekerd voor schade die ontstaat door bijvoorbeeld diefstal, brand of storm. Deze regeling gaat alleen op wanneer je minimaal over een WA autoverzekering beschikt.

Verzekering vouwwagen op basis van dagwaarde of nieuwwaarde

Een verzekering voor een vouwwagen kan opgedeeld worden in een verzekering op basis van de nieuwwaarde en een verzekering op basis van de dagwaarde. Het is mogelijk om de vouwwagen te verzekeren tegen de dagwaarde. Wanneer de vouwwagen helemaal stuk is of gestolen is, krijgt je de waarde van de vouwwagen van dat moment uitgekeerd. De andere verzekeringsvariant voor een vouwwagen is om de vouwwagen te verzekeren tegen de nieuwwaarde van de vouwwagen. Dit kan echter alleen bij redelijk nieuwe vouwwagens, daarna wordt er steeds minder uitgekeerd.

Aanbieders vouwwagenverzekeringen vergelijken

Vaak geldt er bij een vouwwagen verzekering een eigen risico. Ook zijn er nog aanvullende verzekeringen zoals tegen hagelschade te krijgen voor  vouwwagens. Verder kunt je een rechtsbijstandverzekering afsluiten voor uw vouwwagen zodat je verzekerd bent van juridische steun bij een voorval naar aanleiding van een ongeval of pech. Verder kunt je de inventaris van de vouwwagen laten verzekeren en kunt je zich tegen storm laten verzekeren. Deze verzekering kan heel goedkoop zijn wanneer een vouwwagen beschikt over een hagelbestendig dak.

Het is bij veel verzekeringsmaatschappijen mogelijk om online een gepaste verzekering voor je vouwwagen af te sluiten en de premies van de verschillende aanbieder van vouwwagen verzekeringen met elkaar te vergelijken, zo sluit je simpel de meest goedkope verzekering voor uw vouwwagen af.