Scootmobielverzekering

Een scootmobiel verzekering is niet alleen handig, maar is zelfs wettelijk verplicht. Maar wat staat er allemaal in de verschillende polissen van verzekeraars? En waar moet je aan voldoen als je van deze verzekering gebruik wil maken? Allesoververzekeringen heeft het voor je op een rijtje gezet.

Scootmobiel verzekering

Ook bij een scootmobiel verzekering is het zo dat verschillende verzekeraars verschillende polissen aanbieden. Zo krijg je bij sommige verzekeringen een vervangend voertuig wanneer je scootmobiel onverwacht gerepareerd moet worden of krijg je hulp wanneer je papieren moet invullen als je bijvoorbeeld bij een ongeval betrokken raakt. Ook is het zo dat sommige scootmobiel verzekeringen niet alleen voor scootmobielen gelden, maar ook voor andere invalidenvoertuigen en in sommige gevallen zelfs voor Segways. Naast een verzekering voor je scootmobiel is het ook mogelijk om pechhulp voor je scootmobiel te krijgen. Wanneer er onderweg dan iets gebeurt, dan weet je zeker dat je altijd thuis komt. Bekijk de verschillende verzekeringen op allesoververzekering.info om te zien welke polis het beste bij je past.

Scootmobiel verzekering voorwaarden

Iedere eigenaar van een scootmobiel of een andere invalidenvoertuig wat elektrisch- of motorisch aangedreven wordt, is verplicht om een WA verzekerd te zijn. Wanneer dit het geval is, dan ontvang je een verzekeringsplaatje wat je goed zichtbaar op je scootmobiel dient te plaatsen. Op dit plaatje kun je onder meer het jaar van de scootmobiel verzekering vinden. Overigens kan het zo zijn dat niet iedereen in aanmerking komt voor een verzekering voor een scootmobiel. Zo zijn er verzekeringsmaatschappijen die alleen minder validen mensen accepteren voor deze verzekering.