Scooterverzekering

Wanneer je zoon of dochter 16 wordt en scooter gaat rijden, dan wil je natuurlijk wel dat hij of zij goed verzekerd is. Er zou maar iets gebeuren. Maar wat kun je precies bij een scooterverzekering verwachten? En waar moet je precies op letten? Allesoververzekeringen.info bespreekt hier alles wat je over scooterverzekeringen  moet weten.

Dekking scooterverzekering

Ook bij dit type verzekering zijn er verschillende mogelijkheden wat betreft dekking en premie. Wanneer je scooter rijdt, dan moet je sowieso WA verzekerd zijn. Dit is dan ook iets wat je bij alle scooterverzekeringen in de basisdekking terug zult vinden. Daarnaast is het ook mogelijk om je tegen diefstal te verzekeren. Ook bieden sommige verzekeringsmaatschappijen de mogelijkheid voor pechhulp onderweg of dat opzittende mee verzekerd zijn. Bij Allesoververzekering.info kun je alle polissen naast elkaar leggen om zo de juiste scooterverzekering voor u te vinden.

Scooterverzekering: wat je niet moet doen

Wanneer je een scooterverzekering afsluit voor jezelf of voor je kinderen, dan zijn er een aantal dingen die je niet moet doen. Een daarvan is dat je de verzekering van de scooter op je naam zet wanneer een van je kinderen de eigenlijke bestuurder er van is. Dit lijkt een goedkope oplossing, want bij de meeste verzekeraars is het zo dat de premies afhankelijk van hoe lang je al je (scooter)rijbewijs hebt. Echter, is het zo dat wanneer je zoon of dochter dan schade zou veroorzaken de verzekeraar kan besluiten om deze op jouw persoonlijk te verhalen, omdat je niet goed verzekerd bent. Ook kan het zijn dat je meer eigen risico kwijt bent hierdoor. Daarnaast is het verzwijgen van negatieve schadevrije jaren niet verstandig wanneer je naar een andere verzekering overstapt. Als een verzekeringsmaatschappij hier achter komt, kan het namelijk zo zijn dat zij de scooterverzekering stop zetten.