Pechhulp

Of je nu met je auto, motor of zelfs met je fiets onderweg pech krijgt, het is altijd vervelend. Nu kun je gelukkig hiervoor verzekeren, zodat wanneer dit gebeurt, je altijd, al dan niet met vervangend vervoer, thuis kunt komen. De ANWB is de bekendste aanbieder van pechhulp, maar er zijn veel meer andere verzekeraars die dit aanbieden.

Dekking pechhulp

Wanneer je een lidmaatschap voor pechhulp hebt, dan kun je uit verschillende mogelijkheden kiezen. Zo heb je pechhulp binnen Nederland, waarbij je, zoals de naam al zegt, alleen hulp krijgt in Nederland. Binnen deze categorie kun je dan ook weer voor verschillende dekkingen kiezen. Zo is het mogelijk dat je pechhulp in je eigen woonplaats krijgt, maar je kunt ook de keuze maken om dit niet te hebben. Daarnaast is natuurlijk ook een lidmaatschap voor pechhulp in het buitenland. Het hangt van de verzekering af wat precies de kosten voor de verschillende lidmaatschappen zijn en of je wel of geen recht op vervangend vervoer hebt. Iets waar je ook op moet letten wanneer je je een lidmaatschap voor pechhulp aangaat, is of deze kenteken- of persoonsgebonden. Bij de eerste maakt het niet uit wie van het voertuig gebruik maakt, terwijl bij de laatste dat wel zo is.

Pechhulp voor verschillende voertuigen

Pechhulp voor auto`s ken je vast al wel, maar wist je dat dit ook voor andere voertuigen beschikbaar is? Hier een lijstje met deze vervoermiddelen waar je allemaal pechhulp voor kunt krijgen:

  • auto
  • motor
  • bedrijfsauto
  • fiets
  • bromfiets
  • scootmobiel

Bij Allesoververzekeringen.info kun je de verschillende lidmaatschappen voor verschillende voertuigen vergelijken.