Oldtimerverzekering

Het grootste voordeel van een oldtimerverzekering is dat deze goedkoper is dan een normale verzekering voor je auto. Maar wanneer is je auto een oldtimer en komt hij voor dit type verzekering in aanmerking? Allesoververzekeringen.info heeft alle informatie omtrent oldtimerverzekeringen voor u op een rijtje gezet.

Oldtimerverzekering: soorten

Met een oldtimer wordt normaal gesproken een auto van 25 jaar of ouder bedoeld. Nu wil het niet meteen zeggen dat dus alleen auto`s van die leeftijd in aanmerking voor een oldtimerverzekering komen. Er zijn verschillende verzekeraars die namelijk een polis hebben voor voertuigen die jonger zijn. Zo accepteert de verzekeringsmaatschappij Diks al auto`s die 10 jaar of ouder zijn. Ook zijn er verzekeraars die echt voor ieder type voertuig een aparte polis hebben en deze zijn dan ook weer afhankelijk van de leeftijd. Zo maakt de ANWB onderscheid tussen auto`s en motoren en heeft de Oldtimer Verzekering zelfs 13 verschillende polissen. Deze variëren van bromfietspolissen tot een veteranenverzekering voor een auto die met het bouwjaar 1948 of eerder. Ook kun je bij sommige verzekeraars kiezen tussen een zomer of jaartarief. Bij de eerste mag je maar een bepaald gedeelte van het jaar rijden, terwijl je bij het jaartarief, de naam zegt het al, het hele jaar door gebruik van je oldtimer mag maken.

Voorwaarden oldtimerverzekering

Niet iedere auto is een oldtimer en kan dus niet van deze speciale verzekering gebruik maken. Iedere verzekeringsmaatschappij heeft zijn eigen voorwaarden waar je aan moet voldoen wil je voor deze polis in aanmerking komen. Zo is het bij sommige verzekeraars zo dat de oldtimer alleen als tweede auto gebruikt mag worden en dat je dus een andere auto voor dagelijks gebruik hebt. Ook zijn er polissen waar in staat dat je niet meer dan een bepaald aantal kilometers per jaar rijdt of dat de bestuurder boven een bepaalde leeftijd is. Heb je dus een oldtimer en ben je op zoek naar een verzekering, dan is het verstandig om eerst goed rond te kijken naar de verschillende oldtimerverzekeringen die er zijn. Allesoververzekeringen.info helpt je hiermee door ze allemaal naast elkaar te leggen en zo kun je de voordeligst verzekering voor je oldtimer vinden.