Motorverzekering

Net als bij een autoverzekering, is het verplicht om een motorverzekering af te sluiten in Nederland, wanneer je over een motor beschikt. Ook bij een motorverzekering (net als bij een autoverzekering) geldt dat de persoon zich op zijn minst moet verzekeren tegen de mogelijke schade die hij of zij veroorzaakt aan anderen (WA-verzekering). Het is daarnaast ook mogelijk om eventuele schade aan de motorrijder zelf of de motor te verzekeren.

Door de WA verzekering van zowel motorrijders als autobestuurders hebben andere weggebruikers de garantie dat ze verzekerd zijn tegen de schade die ze door toedoen van motorrijders en autobestuurders. Vaak is het extra indekken bij een motorverzekering belangrijk, gezien het feit dat er relatief meer ongevallen met motoren dan met auto`s plaatsvinden.

De premie van een motorverzekering

De premie van een motorverzekering is ten eerste afhankelijk van de gewenste dekking:

  • WA
  • een beperkte casco dekking
  • een volledige casco dekking
  • een opzitttendenverzekering
  • een verhaalsrechtsbijstandverzekering.

Verder is de waarde en leeftijd van de motor belangrijk, de cilinderinhoud, het gewicht, het aantal schadevrije jaren en de leeftijd van de rijder.

Motorverzekeringen vergelijken

Om de goedkoopste motorverzekering af te sluiten dien je jezelf eerst af te vragen welk type motorverzekering het beste bij je past. Daarvoor kunt je online verschillende testen doen. Op het moment dat dit helder is, zijn er een groot aantal verzekeraars met verschillende verzekeringsproducten waaruit je kunt kiezen. Ook hiervoor zijn online heel veel sites waar je verschillende aanbieders van motorverzekeringen met elkaar kunt vergelijken.