Klassiekerverzekering

Een oldtimerverzekering of klassiekerverzekering is een verzekeringsproduct op zich. Wagens die een leeftijd hebben van vijftien jaar en ouder hebben,  komen in aanmerking voor dit speciale verzekeringsproduct, afhankelijk van de verzekeraar. Het maakt vaak een verschil of de auto uitsluitend als tweede auto wordt gebruikt of ook voor woon/werkverkeer.

Bij een klassiekerverzekering is in ieder geval een WA-verzekering verplicht, net zoals bij alle andere autoverzekeringen. Dan is nog te kiezen voor een uitgebreidere polis als een beperkt casco of volledig casco. Bij het vergelijken van polispremies voor klassiekerverzekeringen is het raadzaam om niet alleen de premie te vergelijken, maar ook de acceptatievoorwaarden en de uitgebreidheid-pakketten van dekkingen.

Verschillen in premies klassiekerverzekeringen
Vaak is de premie van een klassiekerverzekering gunstig, soms zit er zelfs gratis hulpverlening bij. De basispremie voor een klassiekerverzekering De premie die je moet betalen voor het verzekeren van je oldtimer, is afhankelijk van een aantal zaken. Ten eerste het gebruik: is dit hobbyistisch of als dagelijks vervoermiddel? Verder accepteren bepaalde oldtimer verzekeraars alleen auto´s die minder dan een bepaald aantal kilometers per jaar afleggen.

Verder is de leeftijd van de auto, de dagwaarde van de auto en de leeftijd van de eigenaar van belang. Ook zijn er bepaalde klassiekerverzekeringen waarbij het een vereiste is dat je lid bent van een oldtimervereniging. Het is verstandig om de offertes van een aantal verschillende aanbieders van klassiekerverzekeringen te vergelijken om er zo achter te komen wat de meest voordelige premie voor jou oldtimer verzekering is.