Caravanverzekering

Een caravanverzekering is een verzekering waarmee je het risico op schade aan de caravan kunt afdekken. Veel aanbieders van verzekeringen bieden bij een caravanverzekering ook dekking voor een tourcaravan, een stacaravan en een vouwwagen. Er zijn verschillende risico`s waar je zich tegen af kunt dekken tegen verschillende premies. Zo kunt je je bijvoorbeeld verzekeren tegen brand, explosie, blikseminslag en zelfontbranding. Deze verzekering geldt echter vaak niet wanneer de schade duidelijk door eigen schuld is ontstaan. Je kunt je caravan ook verzekeren tegen een ongeval. Wanneer je tijdens het vervoer van de caravan schade veroorzaakt aan anderen, valt dit doorgaans onder de autoverzekering. Verder kun je je laten indekken voor de diefstal van de
caravan, al wordt schade door (poging tot) diefstal vaak alleen gedekt wanneer de caravan op een degelijk manier is beschermd tegen inbraak.

Dekkingsmogelijkheden Caravanverzekeringen
Vaak kun je bij caravanverzekeringen kiezen tussen een verzekering tegen de dagwaarde van de caravan en tegen de nieuwwaarde van de caravan. Bij een dagwaarde regeling krijgt je de geschatte waarde van de caravan op het moment van het optreden van schade en bij een nieuwwaarde regeling krijg je de nieuwwaarde van de caravan uitgekeerd bij schade. Een nieuwwaarde regeling is vaak alleen mogelijk bij redelijk nieuwe caravans en de premie bij een nieuwwaarde regeling is hoger dan bij een dagwaarde regeling. Deze premie wordt hoger naarmate de nieuwwaarde regeling langer van kracht is. Ook zijn er nog aanvullende dekkingsmogelijkheden bij een verzekering voor een caravan, zoals de schade door hagel, schade aan inboedel en inventaris, schade aan de luifel, voortent of aanbouw, rechtsbijstandverzekering en particuliere verhuur.

Vergelijken van caravanverzekeringen
Op het internet kun je kijken welke dekkingsmogelijkheden voor een caravanverzekering het beste bij jou passen en op basis daarvan kijken welke aanbieder van een caravanverzekering het meest goedkoop is voor jou.