Bromfietsverzekering

Net als bij auto`s en motoren dien je je bromfiets of scooter te verzekeren, minimaal op WA-niveau. Deze WA-dekking is verplicht en verzekerd je tegen de schade die je mogelijk een ander toebrengt. Het is ook mogelijk om de dekking uit te breiden naar een casco dekking of een all risk dekking. Verder zijn er nog aanvullende dekkingen zoals de ongevallen opzittende dekking en de verhaalservice dekking, die de schade bij de tegenpartij verhaalt.

Bij de bepaling van de premie maakt het veel verschil welke leeftijd de bestuurder van brommer of scooter heeft. Jonge bestuurders betalen meer premie dan oudere bestuurders. De factoren die bij een bromfiets of scooter de hoogte van de premie van de verzekering bepalen zijn: automaat of niet, snorfiets of scooter (snelheid) en de leeftijd en woonplaats van de bestuurder. Ook no-claim korting is van toepassing bij het verzekeren van een brommer of scooter.

Bromfietsverzekeringen en scooterverzekeringen vergelijken
Ook bromfiets, snorfiets en brommerverzekeringen zijn heel gemakkelijk te vergelijken. Vul alle gegevens in en vindt uit hoeveel premie je moet betalen bij welke aanbieder. Zo vindt je dus op een simpele manier uit wat de goedkoopste premie is voor het bij jou passende pakket. Een punt van aandacht bij het afsluiten van een bromfietsverzekering of scooterverzekering is dat je wanneer je op een opgevoerde bromfiets of scooter rijdt je de schade bij het veroorzaken van een verkeersongeval in veruit de meeste gevallen niet krijgt vergoed!