Vervoer

Deelnemen aan het verkeer, of dit nu met een motorvoertuig is of niet, brengt verschillende risico`s met zich mee. Zo kan er door een aanrijding schade aan je auto ontstaan of kan je fiets gestolen worden. Hier kun je je natuurlijk voor verzekeren, zodat eventuele schade vergoed wordt. Allesoververzekeringen.info helpt je om te kiezen welke verkeersverzekering het beste bij jou past, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Vervoers- en verkeersverzekering

Voor ieder voertuig kun je een andere vervoersverzekering afsluiten. Sommige hiervan zijn zelfs wettelijk verplicht. Hier een kort overzicht met de verschillende soorten verkeersverzekeringen:

Doordat de concurrentie tussen de verschillende verzekeraars de laatste jaren is toegenomen, zijn de premies voor de verzekeringen lager geworden. Hierdoor kan het interessant zijn om naar een andere verzekeraar over te stappen. Op Allesoververzekeringen.info kun je verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken en zo de juiste, maar vooral ook de goedkoopste, verkeersverzekering afsluiten.

Verplichte vervoers- verkeersverzekering

Volgens de Wetaansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen is iedereen in het bezit van een motorrijtuig verplicht om een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. De voertuigen die onder deze wet vallen zijn:

  • auto
  • motor
  • scooter, bromfiets, snorfiets,
  • 45 km wagentje
  • of wanneer het kenteken van een motorrijtuig op uw naam staat.

De reden dat deze verkeersverzekering voor vervoer verplicht is, is omdat zo schade aan derden of materiële zaken vergoed kunnen worden. Het is dan ook zo dat een WA verzekering alleen de schade van derden dekt en niet van uw eigen vervoermiddel. Wel kun je daar een aparte vervoersverzekering voor afsluiten. Daarnaast is het afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij  hoeveel en welke schade er precies gedekt wordt. Zo is er een verkeersverzekering die de schade niet dekt wanneer er alcohol in het spel is of wanneer deze tijdens een slipcursus is ontstaan. Ook de kosten kunnen onderling verschillen. Let hier dus op wanneer je een WA verzekering gaat afsluiten.