Verzekeringsbureau

Dat er tegenwoordig steeds meer online wordt gedaan zie je ook terug bij het afsluiten van verzekeringen. Waar vroeger iedereen nog trouw naar het verzekeringsbureau om de hoek ging wordt nu de voorkeur gegeven aan online verzekeren. Maar wat is precies het verschil tussen beide? En welke voor- en nadelen ga je tegenkomen? Wij zetten alles even voor je op een rijtje.

Voordelen online afsluiten

Eigenlijk is er één simpel voordeel aan het afsluiten van een verzekering online. Je kunt het zelf, vanuit huis op een eenvoudige manier doen. Het afsluiten kost vrijwel geen moeite, er hoeven geen afspraken gemaakt te worden en het kan even snel tussen andere dagelijkse bezigheden door. Vul je persoonsgegevens in bij de gewenste maatschappij, bekijk de premie en kies of je hiermee akkoord gaat. Zo ja? Dan vraag je gemakkelijk en snel de verzekering aan via de online dienst.

Nadelen online afsluiten

Er hoeven zeker geen nadelen te zijn wanneer je voor een online verzekering kiest. Echter is dit wel mogelijk wanneer je niet zeker weet hoe jij jezelf wilt laten verzekeren óf wanneer je een speciale verzekering afsluit. In dergelijke gevallen is het verstandiger om naar een fysiek verzekeringsbureau/adviesbureau toe te stappen. Zij geven je advies en sluiten zo de gewenste verzekering voor je af.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je niet voldoende research gedaan hebt waardoor je niet volledig gedekt bent. Dit is niet zozeer een nadeel maar het vergt wel inzet van de consument uit om de juiste verzekering te vinden voor zijn/haar situatie.

Voordelen verzekeringsbureau om de hoek

Wanneer je ervoor kiest om bij een fysiek verzekeringsbureau binnen te stappen krijg je persoonlijk en professioneel advies. Zij helpen stap voor stap bij het zoeken en samenstellen van het juist pakket voor jouw situatie. Ook staan zij je bij wanneer je beroep wil doen op de verzekering én je kunt dit regelen met een fysiek persoon. Het geef daardoor meer zekerheid en vertrouwen over zowel de juistheid alsook de dekkingsgraad.

Nadelen verzekeringsbureau om de hoek

Hoewel er vrij weinig nadelen aan zullen zitten draait het hier voornamelijk om de prijs. Een fysiek verzekeringsbureau met adviseurs zal veel meer personeelskosten kwijt zijn dan een online machine. Dit wordt doorberekend aan de consument die een verzekering af wil sluiten (jij dus). Echter krijg je hier wel goede service voor terug, dus de hogere prijs kan het zeker wel waard zijn.

Al met al zijn beide manieren prima om een verzekering af te sluiten. Het is net waar je voorkeur ligt. Doe jij het liever zelf vanuit je woonkamer? Of ga jij op pad voor om professioneel advies in te winnen? Denk te allen tijde goed na over je keuze. Het afsluiten van de juiste verzekering kan veel problemen schelen in de toekomst.