Soorten verzekeringen

Het is voor veel mensen een hele klus om de juiste, voordeligste en beste verzekeringen te vinden en af te sluiten. Door het grote aanbod van verzekeraars, zien ze door de bomen het bos niet meer. Het is echter wel noodzakelijk verzekeringen af te sluiten. Wanneer je schade oploopt en dit niet kunt verhalen, zul je merken hoe fijn een verzekering eigenlijk is. Om het je makkelijk te maken, is op deze website alles over verzekeringen te vinden. Zo wordt het vinden en het afsluiten van de juiste soort verzekering een stuk plezieriger. Hier vind je meer informatie over:

Soorten verzekeringen: sommen- en schadeverzekering

Verzekeringen kunnen worden onderverdeeld in sommen- en schadeverzekeringen. Een sommenverzekering houdt in dat er een verzekerde som is afgesproken, die wordt uitgekeerd wanneer er schade wordt geleden. Bij een sommenverzekering is altijd de persoon zelf verzekerd en niet een object. Het gaat daarom om een levensverzekering. De tweede soort verzekering is de schadeverzekering. Wanneer er sprake is van een risico op schade, kan er een schadeverzekering worden afgesloten. Deze verzekering keert een bedrag uit wanneer er schade wordt geleden. Dit kan bijvoorbeeld een inboedelverzekering, rechtsbijstandsverzekering of zorgverzekering zijn.

Soorten verzekeringen: schade-, levens- en zorgverzekering

Andere bronnen maken liever een driedeling in de soorten verzekeringen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen schadeverzekeringen, levensverzekeringen en zorgverzekeringen. Onder schadeverzekeringen vallen bijvoorbeeld de inboedelverzekering of de autoverzekering. De overlijdensrisicoverzekering en de kapitaalverzekering behoren tot de levensverzekeringen. De laatste verzekering in deze driedeling is de zorgverzekering. Dit is een verzekering die ziektekosten van bijvoorbeeld de huisarts of kosten van medicijnen dekt.