Zakenreisverzekering

Een zakenreisverzekering is een speciaal soort verzekering voor zakenlieden die regelmatig op zakenreis gaan. Een zakenreisverzekering is veelal af te sluiten met twee soorten dekkingen: Europadekking of werelddekking. Een zakenreisverzekering dient afzonderlijk van een gewone reisverzekering afgesloten te worden omdat een zakenreis doorgaans niet onder de polis van een gewone reisverzekering valt.

Waar verzekerd een zakenreisverzeker mij tegen?
Bij een zakenreisverzekering ben je verzekerd tegen alle financiële gevolgen die een zakenreis kan hebben, wanneer die niet zoals gepland verloopt. Je bent namelijk verzekerd tegen diefstal of beschadiging van bagage en medische kosten.

Welke zakenreisverzekering kan ik het beste kiezen?

Dat ligt eraan. Wanneer je vaak voor je bedrijf op zakenreis moet is het wellicht verstandig een doorlopende zakenreisverzekering af te sluiten, die dus het hele jaar geldig is. Wanneer je maar één keer paar jaar of niet al te vaak op zakenreis hoeft is een tijdelijke zakenreisverzekering wellicht goedkoper. Meestal kun je een pakket aan dekkingen samenstellen waardoor je voor meer risico`s beschermd met. Hoe meer risico`s je verzekerd, hoe duurder de zakenreisverzekering. Bij het zoeken naar een goedope zakenreisverzekering is het van belang de zakenreis zowel op de premie als op de voorwaarden te vergelijken.