Wintersportverzekering

Het zal niemand verbazen dat er aan wintersport veel risico`s zitten. Jaarlijks lopen veel mensen lichamelijk letsel op, denk maar aan de gipsvluchten die je ieder jaar weer op het nieuws ziet. Het is verstandig om goed voorbereid en verzekerd op skivakantie te gaan. Niet alle reisverzekeringen bieden hulp bij wintersport ongevallen. Veel verzekeringsmaatschappijen bieden een doorlopende wintersportverzekering in een doorlopende reisverzekering aan. Vaak kun je een wintersportverzekering goedkoper afsluiten bij een verzekeringsmaatschappij dan bij een reisaanbieder. Zeker wanneer je voor een doorlopende  reisverzekering kiest waarbinnen de wintersport doorlopend is verzekerd.


Waartegen ben ik precies verzekerd bij een wintersportverzekering?

Dat is afhankelijk van de dekking die je kiest. Over het algemeen ben je bij een wintersportverzekering sowieso verzekerd tegen medische behandelingen en speciaal vervoer (naar Nederland). Vaak zijn vooruit betaalde, maar niet benutte ski-passen, huur of lessen mee verzekerd. Verder ben je verzekerd tegen een ongeval of ziekenhuisopname waardoor je niet in staat bent om te skiën en de kosten voor het huren van nieuw wintersportmateriaal wanneer dat gestolen is.

Waar kan ik nu het beste een wintersportverzekering afsluiten?

Het is ten eerste van belang om de reisverzekering die je mogelijk al hebt onder de loep te nemen. Als blijkt dat je niet voldoende verzekerd bent tegen risico`s die bij een wintersportvakantie om de hoek kunnen komen kijken is het vaak verstandig om een aanvullende wintersportverzekering af te sluiten. Afhankelijk van het type wintersporter dat je bent en de hoeveelheid geld die je bereid bent te besteden aan een wintersportverzekering kun je  verzekeringsmaatschappijen met elkaar gaan vergelijken om zo tot een voor jou passend en goedkoop pakket te komen.