Watersportverzekering

Een vakantie op het water kan heerlijk zijn: heel sportief of juist rustgevend. Welke vakantie je op het water ook beleeft, het is een prettig gevoel om  verzekerd te zijn tegen mogelijke risico`s. Of je nu een eigen boot of een gehuurde boot hebt of passagier bent. Voor alle vaarvakanties is een watersportverzekering aan te raden. Je moet er toch niet aan denken om als schipper schade te veroorzaken aan een ander schip? De kosten van deze  schade kunnen namelijk snel hoog oplopen.

Dekkingsvarianten watersportverzekering
Er zijn bij een watersportverzekeringen verschillende dekkingsvarianten. Meest loopt de opbouw van een watersportverzekering trapsgewijs, zodat je precies weet waar je wel en waar je niet tegen verzekerd bent. Op deze manier kun je zelf een pakket samen stellen. Deze pakketten beginnen bij een WA-verzekering, zodat je op zijn minst verzekerd bent tegen de schade die jij veroorzaakt aan anderen of de eigendommen van anderen. Daarnaast zijn er tal van uitbreidingsmogelijheden en kun je je watersportverzekering zo gek maken als je zelf wil. Bij veel verzekeringsmaatschappijen is de inboedel van de boot gratis mee verzekerd.

Welke watersportverzekering past bij mij?
Welke watersportverzekering je kiest is afhankelijk van het type boot dat je hebt en waar je gaat varen. Met een klein zeilbootje waar je op de Nederlandse rivieren mee vaart of met een jacht de oceanen overtrekt, een watersportverzekering is er voor iedereen. Bij een kleine boot die op rustig wat blijft lopen je boot en jezelf natuurlijk minder risico`s dan wanneer je met een vele malen duurdere boot ruiger water opzoekt. Geef online jouw voorkeuren in voor een dekking en vergelijk online welke watersportverzekering voor jou het meest voordelig is.