Kortlopende reisverzekering

Ga je binnenkort op reis en heb je geen doorlopende reisverzekering? Dan is het raadzaam om een kortlopende (oftewel tijdelijke) reisverzekering af te sluiten. Of je nu een weekendje weg gaat, op zakenreis gaat of een lange reis gaat maken, met een kortlopende reisverzekering ben je verzekerd tegen de meest belangrijke risico`s die je op vakantie loopt. Een kortlopende reisverzekering is voordeliger dan een doorlopende reisverzekering, omdat je bij een kortlopende reisverzekering slechts voor een beperkte periode verzekerd bent.

Waarvoor ben ik verzekerd met een kortlopende reisverzekering?
Bij een kortlopende reisverzekering ben je verzekerd tegen hulpverlening bij een ongeval, extra reis- of verblijfskosten, diefstal of beschadiging van uw bagage. De dekkingsmogelijkheden kun je meestal ver uitbreiden, afhankelijk van de aanbieder van de tijdelijke reisverzekering. Ook is het meestal mogelijk om meteen een annuleringsverzekering af te sluiten.

Wat is de beste aanbieder?
Dat is afhankelijk van je wensen. Er zijn aanbieders van kortlopende reisverzekeringen waar je kunt kiezen uit het dekkingsgebied zoals de Benelux, Europa of heel de wereld. Ook zijn bij veel aanbieders van tijdelijke reisverzekeringen sporten mee verzekerd op vakantie. De hulplijnen van de aanbieders van kortlopende reisverzekeringen zijn dag en nacht bereikbaar om je te helpen, wanneer je problemen ervaart op vakantie. Dat is ook een fijn gevoel.

Wanneer je een kortlopende reisverzekering af wil sluiten, dan wil je natuurlijk de meest goedkope aanbieder hebben. De meeste aanbieders van kortlopende reisverzekeringen maken gebruik van een basisdekking, en bredere dekkings- en uitbreidingsmogelijkheden zoals een annuleringsverzekering. Vergelijk de aanbieders van kortlopende reisverzekeringen gemakkelijk online.