Doorlopende reisverzekering

Ga je op zomervakantie, wintersportvakantie of een weekendje weg? Wanneer je meerdere keren per jaar op vakantie gaat is het makkelijk een doorlopende reisverzekering te hebben. Ook wanneer je niet meerdere keren per jaar op vakantie gaat is het handig het hele jaar een reisverzekering te hebben zodat je niet voor iedere vakantie opnieuw een reisverzekering hoeft af te sluiten. Je bent bij een doorlopende reisverzekering verzekerd tegen ongevallen, diefstal of verlies van bagage, medische kosten en S.O.S.-kosten.

Verschillen in verzekeraars

Afhankelijk van de aanbieder van de doorlopende reisverzekering is het mogelijk om ook een partner en kinderen mee te verzekeren in eenzelfde polis. Dit is handiger dan voor ieder gezinslid aparte reisverzekeringen af te sluiten. Meestal geldt voor iedere doorlopende reisverzekering een maximaal aantal vakantiedagen per jaar waarvoor je verzekerd bent, maar dit verschilt dus per aanbieder. Ook is het mogelijk een aantal dagen op te schroeven tegen meer premie. Ten slotte kun je bij veel verzekeraars een aanvullende doorlopende annuleringsverzekering afsluiten wanneer het vakantie door omstandigheden niet kan doorgaan of afgebroken moet worden.

Welke aanbieder moet ik kiezen?

Dat is afhankelijk van uw gezinssituatie, hoeveel dagen per jaar je op vakantie gaat, waartegen je verzekerd wil zijn en welke aanvullende verzekeringen je af wil sluiten. Online kan je al deze gegevens invoeren en op deze manier de aanbieders van doorlopende reisverzekeringen en annuleringsverzekeringen vergelijken en goedkoopste aanbieder van doorlopende reisverzekering of annuleringsverzekering uitkiezen. Overigens kun je vaak bij de aanbieder van een vakantie, bij het boekproces voor zeer gunstige voorwaarden een reisverzekering afsluiten.