Annuleringsverzekering

Je hebt een droomvakantie geboekt en plots word je ziek of kun je door andere persoonlijke omstandigheden niet gaan. Om te voorkomen dat je voor een vakantie moet betalen waar je geen gebruik van maakt is het raadzaam om een annuleringsverzekering af te sluiten wanneer je op vakantie gaat. Hierbij kun je kiezen uit een kortlopende en een doorlopende annuleringsverzekering. 

Kortlopende en doorlopende annuleringsverzekering

Een kortlopende annuleringsverzekering is een tijdelijke reisverzekering die beperkte tijd geldig is. Hiermee verzeker je je voor het feit dat een geboekte vakantie niet door kan gaan door persoonlijke omstandigheden of omstandigheden in de familie. Last-minute boekingen zijn bij een afgesloten kortlopende annuleringsverzekering meeverzekerd. Een doorlopende annuleringsverzekering is een annuleringsverzekering die het hele jaar door geldig is. Dit is vooral handig wanneer je meerdere keren per jaar op vakantie gaat.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een annuleringsverzekering?

Tussen aanbieders zijn echter verschillen. Je doet er ten eerste goed aan om je af te vragen of je een kortlopende of een langlopende annuleringsverzekering af wil sluiten. Dat is meestal afhankelijk van het aantal keren per jaar dat je op vakantie gaat. Vaak kun je een annuleringsverzekering ook afsluiten bij de organisatie waarbij je je reis hebt geboekt. Wanneer je bijna nooit op vakantie gaat zal dit goedkoper zijn dan een langlopende annuleringsverzekering. Als je een annuleringsverzekering afsluit is het ook verstandig om te kijken in welke situaties een verzekeraar juist wel/niet uitkeert. Deze informatie staat vermeld in de polisvoorwaarden.

Aanbieders vergelijken

Online zijn er veel aanbieders van zowel kortlopende als doorlopende reisverzekeringen die je met het grootste gemak online af kunt sluiten. Je kijkt kijken naar hoeveel dekking de annuleringsverzekering je biedt bijvoorbeeld. Daarna voer je je gegevens in bij een online vergelijker van verzekeringen en kies je de voor jou goedkoopste kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering of reisverzekering.