Uitvaartverzekering

Een verzekering waar mensen liever niet over nadenken is de uitvaartverzekering. Wanneer iemand komt te overlijden wil je je echter geen zorgen hoeven maken om geld. De uitvaartverzekering helpt bij het betalen van een begrafenis of crematie. De verzekering vergoedt een aantal zaken die bij een uitvaart komen kijken, zoals een kist, rouwbrieven, rouwwagen en de kosten van de dienst. Je moet er echter rekening mee houden dat dit vaak standaard is en je misschien niet alles kunt kiezen wat je wilt. Voor een luxere uitvaart moet vaak een aanvullende, of een kapitaalverzekering worden afgesloten.

Drie vormen verzekeringen voor je uitvaart

Je kunt bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kiezen uit drie mogelijkheden. De eerste is een kapitaalverzekering. Bij deze verzekering is het mogelijk te kiezen voor een uitgebreidere afscheidsdienst. Er wordt een verzekerde som afgesproken, waarover een premie wordt berekend. Tot dat bedrag wordt de uitvaart vergoed. De nabestaanden ontvangen na het overlijden van een dierbare een bepaald geldbedrag, dat ze zelf mogen besteden aan de uitvaart. Bij de natura uitvaartverzekering ontvangen nabestaanden geen geldbedrag, maar een zogenaamd dienstenpakket. Er zijn vastgestelde opties waaruit je kunt kiezen. Die opties worden samengesteld aan de hand van jouw wensen. De derde mogelijkheid is de combinatie-uitvaartverzekering. Bij deze verzekering heb je uitgebreidere mogelijkheden, waarbij de natura en kapitaalverzekering worden gecombineerd. Met het extra geldbedrag kunnen persoonlijke wensen aan de natura uitvaartverzekering worden toegevoegd.

Moet je een uitvaartverzekering afsluiten voor je kind?

Het is bij veel uitvaartverzekeringen mogelijk om kinderen mee te verzekeren. Bij sommige verzekeraars kan dit zelfs al wanneer het kind nog niet is geboren. Na de geboorte moeten kinderen bij de verzekeraar worden aangemeld, waarna ze vaak gratis meeverzekerd zijn tot ze 18 jaar zijn. Er kan ook een aparte verzekering voor kinderen worden afgesloten, met als voordeel een lage premie.