Begrafenisverzekering

Een begrafenisverzekering vergoedt zoals de naam al zegt je begrafenis. Een begrafenis in Nederland kost gemiddeld € 6.500, een bedrag dat niet iedereen zo beschikbaar heeft. In een emotionele tijd is het fijn wanneer je je over dit bedrag geen zorgen hoeft te maken. Als je een begrafenisverzekering hebt afgesloten, worden de kosten van je begrafenis vergoed. Het is niet verplicht een begrafenisverzekering af te sluiten, maar het neemt de nabestaanden een hoop werk uit handen.

Verschil begrafenisverzekering en uitvaartverzekering

Een verschil tussen de begrafenisverzekering en de uitvaartverzekering is dat bij de eerste alleen de begrafenis wordt vergoedt en bij de laatste ook bijvoorbeeld een crematie en andere aspecten van een uitvaart. Het verschil tussen een verzekering voor je begrafenis of crematie wordt door verzekeraars gemaakt, omdat een begrafenis vaak duurder is. Niet alle verzekeraars maken dit onderscheid. Wanneer je op het internet zoekt naar een begrafenisverzekering zul je ook veel resultaten krijgen voor uitvaartverzekeringen. Afhankelijk van je eigen wensen kun je een keuze maken.

Verschillende begrafenisverzekeringen

Er kan dezelfde driedeling worden gemaakt bij een begrafenisverzekering als bij een uitvaartverzekering. Je kunt kiezen voor een kapitaalverzekering. Er wordt dan een verzekerde som uitgekeerd bij het overlijden. Hiermee kunnen nabestaanden de begrafenis naar wens regelen. Bij de natura begrafenisverzekering ontvangen nabestaanden een pakket van diensten. Ze hebben minder keuzevrijheid dan bij de kapitaalverzekering. Een laatste mogelijkheid is de combinatie-begrafenisverzekering. Bij deze verzekering ontvangen nabestaanden een dienstpakket in combinatie met een geldbedrag.