Rechtsbijstandverzekering

Het kan altijd voorkomen dat je met een juridische conflict te maken krijgt. Zowel particulieren als bedrijven kunnen hiermee te maken krijgen. Veel mensen hebben geen ervaring met het voeren van juridische procedures. Om te zorgen dat je goede professionele ondersteuning hebt en het juridische proces goed verloopt is een rechtsbijstand verzekering belangrijk. Het is ook verstandig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten vanwege de hoge kosten van een juridische procedure.

Hoe werkt een rechtsbijstandverzekering?

Zodra je een conflict hebt kun je je melden bij de rechtsbijstandverzekering. Een rechtsbijstandverzekering biedt juristen en advocaten aan die je kunnen begeleiden en adviseren tijdens het juridische traject. Ook de kosten van de gerechtsgang worden vergoed door de verzekeraar.

Soorten pakketten

Bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering heb je de keuze uit verschillende pakketten:

  • Consument
  • Inkomensvoorziening
  • Belasting en vermogen
  • Verkeer

Welke modules je wel of niet afluit kun je zelf bepalen. Bij sommige verzekeringsmaatschappijen is het echter wel zo dat je niet alle modules los kan afsluiten. Je moet dan verschillende modules met elkaar combineren.

Verschillen tussen aanbieders van rechtsbijstandsverzekeringen

Er zijn veel soorten rechtsbijstandsverzekeringen, afhankelijk van de aanbieder. Alle aanbieders hebben weer andere pakketten en polisvoorwaarden. Het is bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering belangrijk om ook de `kleine lettertjes` te lezen en de polisvoorwaarden van de verschillende aanbieders van rechtsbijstandsverzekeringen goed met elkaar te vergelijken alvorens een keuze te maken. Je wilt natuurlijk niet voor verassingen komen te staan wanneer je

aanspraak maakt op je rechtsbijstandverzekering. Een rechtsbijstandverzekering kan zowel voor een particulier als een bedrijf worden afgesloten. Wil je ook een rechtsbijstandsverzekering afsluiten? Vergelijk alle voor- en nadelen van de polissen van de verschillende aanbieders gemakkelijk online.