Juridisch

Conflicten kunnen iedereen overkomen. Wanneer deze tot een rechtszaak leiden, dan kan het zijn dat je juridische hulp nodig hebt. Dit kan duur zijn. Een juridische verzekering kan dan uitkomst bieden, omdat deze eventuele ontstane kosten dekt. Allesoververzekeringen.info maakt je wegwijs in welke juridische verzekeringen en verzekeraars er precies zijn.

Juridische verzekering

Er zijn twee verschillende juridische verzekeringen: de aansprakelijkheidsverzekering en de rechtsbijstandverzekering. De eerste sluit je af om de kosten van schade aan bezittingen van anderen te dekken. Dus ben je vrienden aan het helpen met verhuizen en breek je per ongeluk die dure antieke vaas, dan hoe je niet bang te zijn dat jij voor de kosten opdraait, tenminste als je verzekerd bent. De rechtsbijstandverzekering dekt eventuele kosten van een juridisch proces. Wil je meer over deze twee verzekeringen weten? Klik dan op de kopjes voor meer informatie.

Juridische verzekering aanbieders

Wanneer je een juridische verzekering gaat zoeken, dan zul je merken dat er verschillende aanbieders van dit type verzekering zijn. Een van de bekende is DAS. Zij hebben verschillende specialisten in dienst waardoor zij kennis over meer dan 40 rechtsgebieden in huis hebben. Wanneer je een rechtsbijstandverzekering bij hen afsluit, dan valt o.a. onbeperkt telefonisch advies, hulp bij medische conflicten en juridische hulp rondom familie en pensioen onder de basisdekking. Een andere grote aanbieder is Arag. Ook zij hebben verschillende juridische professionals in dienst, maar het pakket wat zij aanbieden is anders dan dat van DAS. Arag heeft namelijk geen basisdekking, maar hier kun je voor verschillende categorieën kiezen waarvoor je je kunt verzekeren. Naast Arag en Das zijn er natuurlijk nog veel meer aanbieders. Allemaal met hun eigen juridische verzekering en kosten. Allesoververzekeringen.info helpt je om tussen deze verzekeraars te kiezen en diegene te vinden die het best bij jou past.