Zekur

Zekur is de jongerenverzekering van Univé waarbij je een complete zorgverzekering af kunt sluiten. Je kunt bij zekur zowel verzekeringen afsluiten passend bij je woonsituatie (bijvoorbeeld voor de inboedel als ongevallen) als basisverzekeringen voor de zorgverzekering. De verzekering Zekur van Univé is speciaal op jongeren gericht en biedt tal van mogelijkheden voor jongeren om zich zo goedkoop mogelijk te verzekeringen.

Voordelen Zekur
De premie van deze verzekering is lager dan van de meeste andere basisverzekeringen, omdat de administratieve afhandeling compleet via internet verloopt en er met slechts een beperkt aantal zorgaanbieders contracten afgesloten is. Mensen met een laag inkomen, zoals jongeren, kunnen op deze manier makkelijker hun zorgverzekering betalen.

Nadelen Zekur
De premie van de zorgverzekering bij Zekur is laag, maar het eigen risico is hoog. Wanneer je dus valt of er een ander voorval plaatsvindt, is deze verzekering dus alsnog relatief duur. Verder kunnen studenten en jongeren een gratis creditcard toegestuurd krijgen wanneer ze een zorgverzekering afsluiten bij Zekur. Het aantal jongeren met schulden neemt echter toe en een creditcard zal dit waarschijnlijk alleen maar stimuleren. Zekur heeft daarom wel een bestedingslimiet aan deze creditcard gehangen. Bij de goedkope zorgverzekering van Zekur dienen jongeren hun medicijnen verplicht online te bestellen en zijn daarbij afhankelijk van en beperkte keus aan zorgverleners waar Univé een contract mee heeft, wanneer er bij een zorgverlener van eigen keuze medicijnen worden besteld, dient hiervoor bij te worden betaald.