Uitvaartverzekering

Wil je jouw nabestaanden niet met de kosten van je begrafenis achterlaten? Sluit dan een uitvaartverzekering af. Jij betaalt premie aan een  verzekeringsmaatschappij en wanneer u overlijdt ontvangen uw nabestaanden een vooraf vastgesteld bedrag. Met dit bedrag kunnen uw nabestaanden uw begrafenis of crematie betalen. Een uitvaartverzekering is niet noodzakelijk, want u kunt het ook van uw spaargeld betalen. Toch zijn er vele voordelen bij het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Soorten uitvaartverzekeringen
Ieder mens is anders en daarom zijn er verschillene soorten uitvaartverzekeringen, zoals de natura uitvaartverzekering/begrafenisverzekering, de kapitaal uitvaartverzekering, de natura sommenverzekering en de combinatie uitvaartverzekering. Je kunt de uitvaartverzekeringen het beste goed vergelijken met  elkaar en daarnaast advies vragen aan een verzekeringsmaatschappij. Zorg in ieder geval dat je geld achter de hand hebt, want een begrafenis kost gemiddeld 7.000 euro.

Natura en kapitaal

Bij ‘soorten uitvaartverzekeringen’ staan de soorten uitvaartverzekeringen beschreven. Maar wat is nu eigenlijk een uitvaartverzekering in natura? En wat is het verschilt ussen een uitvaartverzekering in natura en in kapitaal? Bij een uitvaart in kapitaal regelen jouw nabestaanden alles zelf, zij betalen alles met hun eigen geld. Bij een uitvaart in natura hoeven jouw nabestaanden niets te regelen, zij krijgen diensten en producten die in een zogenaamd basispakket voor de uitvaart zijn opgenomen.