Vergelijk hieronder alle rechtsbijstandsverzekeringen.

Het werkt heel gemakkelijk in 2 simpele stappen.

1: Vul uw gegevens in 2: Vergelijk de aanbieders OF: Bekijk direct

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Juridische hulp is vaak erg kostbaar. Kosten voor een advocaat kunnen al snel in de honderden euro`s lopen. Het is daarom handig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Je krijgt in dat geval antwoord op juridische vragen of hulp bij conflicten met personen of instanties. Net als bij alle soorten verzekeringen, zijn er ook verschillende aanbieders van de rechtsbijstandverzekering. Denk bijvoorbeeld aan DAS, ING of Univé. Het is aan te raden voor het maken van een keuze de diverse verzekeraars te vergelijken. Dit kun je zelf doen, maar je kunt ook gebruik maken van een verzekeringsvergelijker. Deze vergelijker toont direct alle resultaten in een overzichtelijk schema. Je kunt eenvoudig een keuze maken tussen de diverse aanbieders.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken met verzekeringsvergelijker

Niemand wil teveel betalen aan een verzekering. Het is daarom belangrijk om na te gaan welke verzekering het beste bij je past. Je kunt dit doen met de verzekeringsvergelijker, waarbij direct alle mogelijkheden onder elkaar worden geplaatst. Het vergelijken van een rechtsbijstandverzekering is op deze manier eenvoudig en snel. Om direct een overzicht te krijgen van verschillende aanbieders, kun je al je gegevens invoeren in een verzekeringsvergelijker. Deze vergelijker toont bijvoorbeeld de hoogte van de premie en waar je de rechtsbijstandverzekering kunt afsluiten. In een keuzemenu staan verder extra opties waar uit kan worden gekozen. Zo zie je direct welke verzekeraar het beste bij je past, omdat er vaak verschillen zijn tussen de diverse aanbieders. DAS biedt bijvoorbeeld onbeperkt telefonisch advies en bij ING kun je kiezen voor een aanvullende dekking. Je ontvangt dan ook juridische hulp bij een verkeersongeval of wanneer er iets misgaat bij bijvoorbeeld de bouw van je woning.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering?

Aan sommige verzekeringen denk je dan pas als het kwaad al is geschiet. Veel mensen sluiten pas een rechtsbijstandverzekering af als ze al een conflict hebben. Het is belangrijk om te weten dat je niet wordt geholpen bij bestaande conflicten of conflicten die je had kunnen zien aankomen. Als een reorganisatie op je werk wordt aangekondigd weet je dat dit ook gevolgen voor jou kan hebben. Bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering kun je verschillende onderwerpen kiezen die je wilt verzekeren. Zo kun je kiezen uit:

  • consument
  • inkomen
  • wonen
  • verkeer.

Afhankelijk van je persoonlijke situatie en hoeveel premie je wilt kun je één of meerdere onderwerpen verzekeren. Sommige verzekeringen sluiten bepaalde voorvallen uit. Hierbij kun je denken aan:

  • conflicten rondom een erfenis
  • burenruzies.