Overstappen

Ben je niet meer tevreden met je huidige verzekering en wil je graag overstappen, maar weet je niet precies hoe? Hieronder volgt een stappenplan en meer informatie over het overstappen van verzekering. Je zult antwoord krijgen op vragen als: hoe kan ik overstappen van verzekering en hoe kan ik mijn oude verzekering opzeggen?

Stappenplan voor overstappen verzekering

Stap 1: Stel je nieuwe behoeften vast
Bij het overstappen van verzekering is het van belang dat je eerst vaststelt welke zaken je nu mist in je huidige verzekering en wat je graag anders zou zien in een nieuwe verzekering. Wanneer je dit op een rij hebt, kun je gericht gaan zoeken naar een nieuwe verzekering.

Stap 2: nieuwe verzekering kiezen
Als je deze behoeften hebt vastgesteld, begint de echte zoektocht. Dit is ook meteen het lastigste deel, want er zijn tegenwoordig zoveel verzekeraars op de markt. Om deze zoektocht wat eenvoudiger te maken, vind je op deze website een handige verzekeringenvergelijker. Hiermee kun je alle soorten verzekeringen en verzekeraars vergelijken en zie je in één oogopslag wat het beste bij jouw behoeften past.

Stap 3: Verzekering opzeggen
Per verzekering werkt het opzeggen van je verzekering anders. Zo kun je je zorgverzekering maar één keer per jaar opzeggen, maar verschillende schadeverzekeringen zijn maandelijks opzegbaar. Kijk dus zelf even van tevoren goed op welke termijn je je huidige verzekering kunt opzeggen om vertraging te voorkomen.

Stap 4:  Nieuwe verzekering afsluiten
Lees goed alle nieuwe voorwaarden en de offerte door voordat je akkoord gaat met de nieuwe verzekering. Je kunt veel verzekeringen tegenwoordig online afsluiten, maar ook middels een ondertekende brief of je kunt naar het bezoekadres gaan om je verzekering af te sluiten. Wanneer de verzekering is afgesloten, ontvang je binnen een aantal weken een polis waarin alle informatie over jouw verzekering staat.

In slechts vier stappen kun jij overgestapt zijn van zorgverzekering, maar bedenk wel dat daarbij de eerste en tweede stap het belangrijkst zijn. Jouw behoeften zijn de basis van je nieuwe verzekering!