Vergelijk hieronder alle autoverzekeraars

Het werkt heel gemakkelijk in 2 simpele stappen.

1: Vul uw gegevens in 2: Vergelijk de aanbieders OF: Bekijk direct

Autoverzekering vergelijken

Nieuwe of andere auto? Die wilt u natuurlijk wel goed verzekeren. Zoals u weet zijn er talloze autoverzekeringen af te sluiten, maar niet iedereen heeft dezelfde verzekering nodig. Wat u nodig heeft in een verzekering kan namelijk behoorlijk verschillen per auto en per persoon. Natuurlijk is de premie belangrijk, maar minstens zo belangrijk zijn de voorwaarden. Daar moet u dus altijd goed naar kijken voordat u een verzekering afsluit. Wat betreft de premie en de opties, die kunt u heel eenvoudig terugvinden in onze vergelijker. Gebruik deze om autoverzekeringen te vergelijken.

Waarom autoverzekeringen vergelijken?

In Nederland is het verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Er zijn verschillende verzekeringen die u kunt afsluiten, namelijk een WA, WA+, All Risk of een Budgetverzekering. Welke verzekering u kiest hangt vaak af van de leeftijd en de waarde van uw auto. Auto`s ouder dan 10 jaar hebben meestal alleen een WA-verzekering. Dit heeft te maken met de dagwaarde van de auto, die na 10 jaar vaak drastisch afwijkt van de nieuwprijs. Het loont dan niet om bijvoorbeeld All Risk te verzekeren. Auto`s tussen de 6 en 10 jaar oud hebben meestal een WA+ verzekering (oftewel Beperkt Casco). Voor een auto jonger dan 5 jaar kunt u het beste een All Risk verzekering afsluiten. Schade aan nieuwe auto`s kan duur zijn, en u wilt niet zelf voor deze kosten hoeven opdraaien!

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een autoverzekering?

Bij het afsluiten van een autoverzekering is het belangrijk dat je kiest voor de juiste basisdekking. Er zijn 3 soorten basisdekkingen:

  • WA
  • WA Plus
  • All Risk autoverzekering.

In bovenstaande tekst is al beschreven welke basisdekking past bij welk type auto. Je kunt een basisdekking ook uitbreiden met aanvullende dekkingen. Een voorbeeld van een aanvullende dekking is pechhulp. Als je door een defecte auto niet meer verder kan rijden krijg je hulp. Het is belangrijk om na te kijken of je je niet over verzekerd. Als je lid bent van de wegenwacht of recht hebt op pechhulp vanuit de merkgarantie van je auto is een aanvullende verzekering overbodig. Kies je voor een aanvullende dekking? Lees dan altijd de polisvoorwaarden goed door.

Hoe werkt het?

Wanneer u autoverzekeringen gaat vergelijken, dan vult u eerst uw eigen gegevens in, zoals uw kenteken en uw adres. Uw adres is belangrijk omdat verzekeringen verschillende tarieven hanteren in verschillende gebieden. Dit heeft te maken met het aantal verkeersongelukken in bepaalde postcodegebieden. Ook uw schadevrije jaren zijn belangrijk, hierdoor kan de prijs omlaag of omhoog gaan. Tot slot moet u het aantal kilometers dat u per jaar rijdt invullen, dit heeft namelijk ook nog invloed op de prijs. U krijg dan direct een overzicht te zien van autoverzekeringen waar u uit kunt kiezen, en de prijzen die zij hanteren. Eventueel filtert u verder, wanneer u bepaalde eisen heeft voor uw verzekering.